A macabre ballet of adorability. AND PAIN!!!

De unde se vede că-n uichendul ăsta m-am uitat la pinguinii din Madagascar.

Tocmai mă dădeam pe net în loc să-mi fac raportul (ce surpriză!) și, pe un blog, am văzut comentariul unui german care zicea că-n română how are you se zice ce faci și că lui i se părea că oamenii erau prea curioși și-i venea să spună that’s none of your business sau ceva de genul. Și asta mi-a amintit ce mă iritau pe mine unii colegi care mă-ntrebau tot așa și ardelencei din mine îi venea să răspundă „n-ai tu treabă” (adică, în traducere, none of your faching business) și nu înțelegeam de ce drac’ mă tot întreabă. M-am lămurit într-o zi cînd ne-a întrebat un coleg neromân cum se zice how are you în română și eu am zis ce mai faci, iar colega valahă a zis ce faci, că nu mai zice nimeni ce mai faci. Așa că eu am zis că o fi mai desuet, dar e mai sigur, că-n Ardeal, cel puțin, o să calci oamenii pe nervi cu ce faciul. Oare-n Moldova cum o fi?!

Smile and wave, boys, smile and wave.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la A macabre ballet of adorability. AND PAIN!!!

 1. vio zice:

  pe vremea mea se zicea Ci faaaaci tuoh? 😀 la care po să răspunzi „bini” sau „plec la şcuală”, cum o sipţi şi tuoh. :)) (la Iaşi, evident :O !)

 2. Monica zice:

  Habar n-aveam că lumea nu mai spune cemaifaci ci direct cu lampa în ochi, Bejane, unde-i multiplicatorul și ce faci. În liceu aveam eu o prietenă care suna și începea destul de rece ” ce faci?” . Era o excepție. Sora ei locuia la București și poate de aceea:)

  • doarleguma zice:

   Probabil că de la București a luat moda asta culă. Mă bucur că eu n-am știut din astea în școală, deși trebuie să mărturisesc că aveam un verișor care spunea mișto. Încă urăsc cuvîntul ăsta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s