Am abandonat lupta

Am petrecut anul trecut legănîndu-mă în călduța iluzie că-mi pot controla impulsul irațional de-a cumpăra cărți cu nemiluita (să nu ne-ngrijorăm, totuși, bani n-am economisit. I-am dat pe toți pe șprițuri aperol). Bine, oricum probabil c-am cumpărat mai multe decît am citit, c-am citit numai vreo 30. Dar orișicîtuși.

 

Am fost acasă de Crăciun/Anul Nou și am fost o sfîntă. O sfîntă!, nu exagerez. Nu am cumpărat decît două cărți (cred, nu-mi prea amintesc, a fost demult, dar așa mi-a rezultat la o căutare superficială pe gudridț). E adevărat că nu se știe dacă vor fi citite vreodată (mai ales aia de istorie scrisă super super mărunt. Dacă o citesc pot să-mi pup de adio vederea de aproape), dar numai două așa că!.

 

Dar apoi gata. Am luat-o la vale rău de tot. Întîi și-ntîi am intrat într-o librărie cu cărți la reducere în ideea că oricum n-or să aibă cărți în străineză. Surpriză! Aveau. Am împușcat patru dintr-un foc. A trecut o lună și deocamdată am citit aproape jumătate din una dintre ele.

 

Apoi m-am dus la librăria cu cărți numai în străineză. Căci nu mai fusesem demult, și era frig și nu mă puteam plimba prin oraș cît voiam, și mă săturasem să tot stau în casă în fiecare uichend pe bază de frig, și oricum numa’ o să mă uit un pic, nu cumpăr nimic. Da, da… Numai trei cărți. Una de Toni Morrison, căci dîpîdîvî american era luna istoriei negre și nu mai am decît o altă carte de Toni Morrison, tot necitită și aia. Dar asta nouă e mai scurtă și o vreme ciar am sperat că o să mă apuc de ea în februarie și o să onorez și eu luna istorie negre cumva. Eh, ghinion. Poate o onorez în luna scriitoarelor (aia e aprilie?).

 

Iar azi, hm…, oare azi ce scuză am găsit? A, da. Deci: am văzut pe blogul Emei că există o carte a Octaviei Butler publicată în Ro. Și am zis ia s-o gugălesc să-i zic iepurașului să mi-o aducă. Am gugălit-o, am găsit-o și dup-aia m-am gîndit, logic, ia să văd dacă Nemira a mai publicat ceva de Ursula Le Guin. N-a mai publicat. A rămas tot cu alea două. Nu că nu-s faine, dar nici măcar the dispossessed?! După aia m-am gîndit ia să văd ce mai zice bucdepozitori. Eh, bucdepozitori zicea că avea o reducere mică la o altă carte de a Octaviei Butler (alta decît cea publicată-n Ro) și m-am găndit de ce nu?! și o altă reducere mică la o carte de-a Ursulei Le Guin pe care nu o am și o reducere extrem de neipresionantă la Lavinia! care eu de cînd tot am o obsesie cu Lavinia! Am zis păi ce, mai contează?! Deci trei.

 

Și dup-aia am zis ori la bal ori la spital și m-am uitat și la Angela Thirkell. Încă trei cărți căci mi-am amintit cum unele din ele nu mai sînt pe stoc și nu le-am cumpărat cînd am avut ocazia! așa că acuma că am ocazia cu astea trei, trebuie! Emogii cu plîns cu rîuri de lacrimi. Of, of.

 

Mă apropii vertiginos de 400 de cărți necitite. Suflete, de ce mă chinui tu pe mine?! Și voi mai avea eu bani de vreo vacanță anul ăsta?! Nu.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Am abandonat lupta

 1. L. zice:

  :D. Aș dori să știu cum e cartea cu numele meu, cînd o vei citi. Probabil, în ritmul ăsta, nu foarte curînd.

  Ah, și Angela T. Cu ce de început de la ea? Pare așa, din aceeași familie cu Barbara Pym, nu?

  • doarleguma zice:

   Hihi, mă voi strădui să-i acord prioritate (și să citesc). 😀

   Eu am citit prima oară Pomfret Towers și mi s-a părut superamuzantă. Am mai scris, cred, chestia asta pe unde prin blog, dar nu mi s-a părut că seamănă foarte mult cu Barbara Pym. Are și ea observații foarte ascuțite, dar e mult mai light-hearted. Un fel de Wodehouse unde nu toate personajele sunt imbecile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s