Bioritm și sete

În această vacanță de iarnă, ca-n toate vacanțele din orice anotimp (de cînd am început să lucrez), am încercat (mai ales în ultima săptămînă) să nu mă las în voia tendinței mele naturale de a mă culca după ora două noaptea și de a nu mă trezi pe la ora două ziua. Rezultatul a fost că mă culcam după ora două noaptea, dar mă trezeam înainte de ora două ziua, ceea ce înseamnă că dormeam prea puțin, vai mie! Păi ce vacanță e asta?! Așa că m-am întors cam obosită la lucru, dar las` că vine el, uichendul.

 

Pe lîngă asta, azi am mai suferit și de o mare sete. Și, ca să nu fim tendențioși, țin să precizez că n-am mai degustat alcoale de duminică. Așa că nu văd de ce a trebuit să mă canonesc atîta. Apa dispărea în mod misterios din cana mea la fiecare cinci minute și iar trebuia să merg la bucătărie… La un moment dat am zis să încerc o abordare diferită și am intrat în grevă. A trebuit să renunț după vreo oră, totuși, căci mi se uscau buzele dinăuntru în afară (nu știu dacă se poate așa ceva, dar trustori!).

 

Și! pe lîngă toate astea, prima carte citită anul ăsta a fost eleganța ariciului. Sper că nu dă tonul anului căci, vai!, ce carte enervantă! Ce personaje principale culte și deștepte, sau măcar snoabe și îngîmfate! Și, la un moment dat, am impresia că-și bătea autoarea banana (scuzați franceza) de alchimistul de parcă n-ar fi cartea ei un alchimist pe dos, ci cine știe ce lumină. Plus că la un moment dat a virat brusc spre ciclit (la primul paragraf am crezut că spre romens, dar după cîteva pagini m-am corectat). Și la sfîrșit SPOILER moare ariciul (ciclit ratat) și nu se mai sinucide fătuca. Deci un alchimist nu chiar pe dos, ci pe bune.

 

O carte foarte franțuzească. A, da, și mi-am amintit acum că pe coperta a patra scrie că e ca le fabulo destan de ameli pulan (sper c-am scris corect), lucru care m-a făcut inițial să mă gîndesc că nu prea părea așa din ce recenzii am citit eu, că ameli nu era o lumină și nici n-o dădea cultura afară din cap (există, bineînțeles, și iopteza că n-am priceput eu deloc filmul), dar acum mă gîndesc că, poate, voiau să zică de fapt diu e grand jeu sui tu petit care-i tot cu ameli. Numa` că religia autoarei ariciului e japonismul.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Bioritm și sete

 1. pulan? auzi, tu citesti pr0n mai nou?! 😆 deci la multi ani, bun revenit pe blog!

 2. Monica zice:

  Mie mi-a plăcut. Dar pe coperta mea nu scria că e ca Amelie. Cel mai fain e că filmul…. dar nu pot să-ți spun, poate vrei să-l vezi. Dar dacă îl consideri precum cartea oricum n-o să-l vezi. Deci cel mai fain e că filmul nu se termină așa!
  Apropo de sete, încerc o aplicație din motive aproape altele decât personale (deci profesionale) și am de trecut acolo câtă apă beau. Deocamdată i-am umplut cu apă picioarele figurinei care aș fi eu. Numa’ de-al naibii beau și nu trec acolo, să o văd ofilită la miezul nopții!

 3. vio zice:

  şi deci fără spoilăr nu puteai?! fuarte tare cu Pulen 😀

  • doarleguma zice:

   No lasă, Vio, contează călătoria, nu destinația. Sau cum era. Și dup-aia poți să te uiți și la film, că tot ne-a informat Monica despre existența lui. 😀

   ________________________________

 4. vio zice:

  sînt jicnită căci nu m-ai întrebat cum se pronunţă domnişuara Pulan! :O

  • doarleguma zice:

   Vio, e o problemă de comunicare. Și eu mă simțeam cam ignorată că n-ai binevoit să ne lămurești tu, specialista noastră în franceză. Deci e pulan?

   ________________________________

 5. vio zice:

  iţ tu leit nau, nu mai vorbesc cu tine. :-w

 6. vio zice:

  Lu Hapsi îi zic! :O
  😆 :LOL:

 7. vio zice:

  mă tem că tot pr0n iese 😆

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s