Stockholm

Acuma sper că toată lumea-și imaginează c-am fost în excursie și e verde de invidie așa cum sînt eu, de fapt, pentru că toată lumea s-a plimbat anul ăsta mai mult ca mine care nu m-am plimbat aproape deloc, dar de aia tot am reușit să-mi stric banii nu se știe pe ce (că nu i-am dat chiar pe toți pe cărți).

 

Bun, dacă tot am stabilit că nu mă plimb și-s vai de capul meu, să trecem la subiect. Subiect care nu e amuzant, îmi pare rău, ș-am încercat o zi întreagă să mă abțin, dar nu mi-a ieșit. Rezultă c-am citit ieri o postare a unui respectiv care se-ntreba de ce se-mbracă uneori unele femei prea secsi și dup-aia se mai și miră și indignează că se holbează niște unii ca obsedații. Postarea în sine nu m-a marcat în mod deosebit, că doar nu-i nici prima, nici ultima și nici nu era așa de rea, de fapt, pentru standardele masculine românești.  Ceea ce m-a marcat au fost comentariile. Unor doamne. Care nu numai că erau de acord cu autorul, dar unele mai și plusau. Gen vai, dar se-mbracă domnișoarele cu pantaloni scurți superscurți de li se vede jumătate din fund și dup-aia se miră că pun bărbații mîna (aici bietul posesor de blog s-a șocat ș-a zis că, stop!, nu-i vorba de pus mîna, doamne feri, el vorbea de hobat, să pui mîna nu-i ochei nevăr evăr).

 

Comentatoarelele alea trebuie să fie tare urîte din născare, săracele, zic eu, că altfel nu-mi explic cum n-au avut parte de hărțuire secsuală stradală în Ro. Serios, nu-i atac la persoană sau ceva, dar e chiar greu să fii femeie în Ro și să nu ai parte de “complimente” pe stradă. Și normal că dau exemplul meu, că doar pe cine altcineva mai cunosc așa de bine. Eu nu sînt o frumusețe ravisantă, cum poate v-ați fi gîndit citind pe aici, dar am avut parte, de la pubertate (de pe la vreo 12 ani îmi amintesc eu)  încolo, de suficiente “complimente“ verbale și chiar mai mult (apropo, am dezvoltat niște reflexe de și acum, la bătrînețe, dau impresia c-aș fi făcut karate de performanță – gen van dam în sport sîngeros, mai țineți minte cum lua moneda aia de nici nu i se vedea mîna mișcîndu-se? Așa și eu cînd param vreun compliment mai mult decît verbal).

 

O altă explicație ar fi că-s bătrîne de nici nu mai țin minte cum era în tinereți pentru că, am observat eu, “complimentatorii“ stradali sunt cam pedofili. Adică în cazul meu s-au rărit complimentele o dată cu înaintarea în vărstă, chiar înainte să mă obezesc (apropo, azi port pantaloni mărimea 10 iuchei).

 

Totuși, există speranță (poate nu pentru bărbații români și nici pentru femeile care rămîn în țară) – am remarcat că bărbații de aici nu se holbează ca bolnavii psihic chiar dacă, din cînd în cînd, cîte o domnișoară face spectacol (vestimentar). Sau poate bărbații români sunt mai masculini și de aia nu se pot abține – nu e lipsă de creier și educație, e testosteron pur.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

25 de răspunsuri la Stockholm

 1. Monica zice:

  Aici când am fost fluierată pe stradă era pentru că niște conaționali ai noștri au fost angajați să renoveze fațada unui bloc de pe strada noastră.

  În schimb italienii (ăia mai prost crescuți) te măsoară din cap în picioare doar când stau de vorbă cu tine. Mereu am impresia că am o pată, un fir dus la ciorap sau un găinaț pe vârful pantofului. Fapt pentru care discuția nu continuă pentru că eu sunt ocupată să-mi imaginez de ce se uită lumea.

 2. vera zice:

  Monica, beauty is in the eye of the beholder. Poate i-a placut de dta. Poate nu s-a putut stapini sa nu vaza TOT. Bine ai facut cu reveransa, o idee excelenta.

 3. vio zice:

  testosteron pur, indiid.

  io’ tre’ să mărturisesc că puţin îmi pasă ce mai fac bărbaţii, că da, am depăşit şi eu şi vîrsta, şi talia, cînd se holbau la mine pe stradă. da’ cu cît înaintez în vrîstă (şi acu’, că am colege abia ieşite din minoritate, ăăă abia trecute de 18 ani), mă tot uit la fete, haha. deci or mi se deschide creieru’ la nou (!ahaha!), (că totuşi tot bărbaţii mi se par mai interesanţ în cazu’ meu), or sînt curiuasă cum sînt nemţoaicele, or noa generaţie, da’ mă uit, domle, de nu-i adevă.

  plus că am dezvoltat teoria că tineretele din zioa de azi sînt aşa de „dezvoltate” fincă bagă cărnuri care-s modificite genetic. oa.

  în antă ordine de idei, m-am văzut de curînd în nişte poze fără sutien, adică pardon cu tricou şi fără sutien şi uel nu era grav, da’ chiar nu mai am 15 aaaani. şi tricoul era cam supţire şi m-am speriat de spectacolul oferit consătenilor şi consătencelor noastre.

  a, da, după această mărturisire, poate ar fi cazu’ să mă duc iară la pisicoterapeut?!

  n-o mai dau anonimă, uat ză hec.

  • doarleguma zice:

   Păi cred că-n DE nu vezi chiar așa priviri de psihopați ca-n Ro așa că n-ai de ce te indigna. Și eu mă mai uit la domnișare pe stradă, încerc să-mi dezvolt simțul critic fașonistic (căci, conform colegelor bucureștene, băștinezele n-au bun gust. Ceea ce eu nu observ – adică nu mă impresionează plăcut, dar nici nu mă oripilează, deci oatevăr).

   Crezi că pisicoterapeutul poate rezolva priveliștea tricoului? 😛 Care precis arăta bine, te alinți tu. 🙂

 4. vio zice:

  uel, crecă pisicoterapeutu ar zice madam da nu chiar orceţ trece prin cap trebe înpărtăşit (!) omenirii, mai păstrează ceva şi pentru forul tău intimisssissssisssim! 🙂

  vai, da, .de e ţara cu pisicopaţi zero barat! :LOL:

  în antă ordine de idei, e plin de copkii etranjeri la cantină, deci clar îs cursuri de vară de frumoasa limbă germană!

 5. Sunt de acord cu ce ati scris aici, dar parca sunt de acord si cu articolul la care faceti referire. Adica si eu cred ca unele femei exagereaza cu expunerea fizicului lor in public. (E valabil si pentru unii barbati, dar asta e alta discutie). Daca „extravagantele” vestimentare ale femeilor justifica sau nu mojicia unor barbati la adresa lor… asta e alta discutie. Eu zic ca nu o justifica, dar asta este in teorie, in practica cea mai mare parte a oamenilor este mai putin instruita, mai putin „civilizata”, mai putin eleganta, asa ca… te poti astepta la orice in anumite circumstante. E limpede ca traim intr-o societate sexista, misogina, conservatoare. Si sunt in teorie de acord ca ar trebui sa am dreptul de a purta ce si unde vreau eu, de a umbla noaptea prin ce cartiere si parcuri imi pofteste inimioara. Dar asta e teoria. In practica stiu ca este in avantajul meu sa nu umblu la anumite ore prin anumite locuri, sa nu port anumite lucruri in anumite ocazii… Vestimentar am fost intotdeauna o… (sa zic) conservatoare, dar chiar si asa nu am scapat de hartuirea stradala, nici la varste mai fragede, nice la varste mai putin fragede…

  • doarleguma zice:

   Bună seara, doamnă Dragomir (nu-ndrăznesc să spun Elena, dacă nu ne tutuim 🙂 ).

   Păi n-am zis că nu există femei care se-mbracă aiurea. Am zis că bărbaţii n-ar trebui să le „complimenteze”. Acuma de uitat ne uităm toţi cînd vedem ceva ieşit din comun (deşi putem să ne uităm cu oarecum bun simţ, nu cu mutre de obsedaţi sexual), dar nu e ochei să comentăm sau să punem mîna.

   Pe mine m-a deranjat, mai degrabă, comentariul unei doamne în subsolul articolului, decît articolul în sine. Cometatoarea respectivă spunea ceva de genul că fetele care se-mbracă prea prea merită să fie hărţuite sexual. Ceea ce nu mi se pare. Şi dacă doamna respectivă mai e şi mamă de băiat oare cum îl educă?

 6. vera zice:

  Legumelle – sint jaluza. Mie de ce nu mi-ai zis doamna, dumneavoastra? De ce, de ce?

  vio – io sint de acord cu tine. Du-te la psiholog, sa te trateze de acest acces (e a 3-a, cu French kiss si diversele intimitatzi ale acelui copil, povestite de mama sa) de too much information, mai ales cu caracter semiporn sau/si scatologic…

  • doarleguma zice:

   Păi, Vera, Elena a început cu pluralul de politețe, altfel eu nici nu mă gîndeam să domnesc pe cineva la mine pe blog. 🙂 Plus că pe tine te știam de la Suzi, deci mă simțeam deja bine în compania ta. Vrei să-ți zic doamna Vera? Vrei? Că dacă vrei îți zic. 😀

   ________________________________

  • vio zice:

   Vera, io tot creca egzageresti. si nu tsi-am mai zis la mine, da´ ramin la parerea ca nu ma asteptam de la tine sa zici ca am luat-o razna finca am pus un ghest post ffff amusant, dupa parerea mea. :>

   plus, p0rn or semypr0n iz veri gut!

 7. vera zice:

  Mme Pastirnaq – nu vreau. Dar voiam sa-mi zici Dvs. si io, magnanima, sa itzi propun sa ma tutuiesti…
  Ma duc sa vad cine e Nadia cu blogul, despre care ne-ai zis eri. Mincare am, cu munca sint in greva totala, am inceput deja sa calatoresc pe creier, de eri, de cind am luat doo din cele 3-4 bilete de avion, pentru peripatetismul septembrie-decembrie…

 8. vera zice:

  Legu – o sa citesc la Nadia.

  vio – mie nu mi s-a parut amuzant DE LOC. Era foarte lung si plin de amanunte scatologice fara nici un haz. Dar, let’s agree to disagree.

 9. vera zice:

  Legu – nu calatoresc tot timpul. De fapt, nu MAi calatoresc tot timpul, ca – pina cu citziva ani, calatoream mai/mult mai mult.

  Dar acu e asa: o conferintza, 2 vizite la familie (ei sint multzi si e mai ieftin sa merg eu) si o zi rotunda de nastere a unui foarte bun prieten, la Paris. So, you see.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s