Înălţimea mea

N-am devenit persoană regală şi nici funcţionar superior în administraţia ţaristă. Şi şi dac-aş fi devenit, poate n-aş fi înnebunit de tot să vorbesc despre mine la persoana a treia (deşi, dacă m-aş simţi funcţionar în administraţia ţaristă, – sau în alte administraţii imperiale, că poate şi habsburgii şi britanicii erau înălţimi, cine ştie – ce mi-ar fi să mai fac un pas?!).

Pe cale de consecinţă, este vorba despre numărul de centimetri de care dispun pe plan vertical. Că m-am măsurat uichendul trecut, că m-am gândit să văd dacă ştiu bine ce ştiu. Şi a rezultat că nu, nu ştiu bine. Cam cu un centimetru, ba poate chiar un centimetru şi jumătate mai puţin. Of şi vai! Şi eu care mă credeam de înălţime medie – oare acum sunt scundă? Dacă aş fi slabă ar putea lumea să spună că sunt mignonă? Ce oroare! Şi de ce? Mi s-a deformat coloana? Mi s-au tasat vertebrele de la bătrâneţe?

Această revelaţie nu m-a împiedicat să merg la Decathlon (că s-a deschis Decathlon şi la mine-n sat) şi să-mi cumpăr o minge de gimnastică mai mare. E adevărat că, în lumina noii mele înălţimi, nu-mi mai trebuia o minge mai mare, dar asta pe care o am e cam prea mică să stau confortabil pe ea la birou – adică trebuie să am grijă să fie întotdeauna bine umflată. Aşa că m-am dus şi mi-am luat una mai mare (fiindcă eu am mintea mai lentă şi nu procesez uşor informaţia – şi anume că nu mă calific pentru una mai mare). Încă n-am umflat mingea nouă, dar mă îngrijorează – dacă e prea mare? Ce mă fac?

Să nu ne amărâm prea tare totuşi – n-ar fi nici prima, nici ultima chestie pe care o cumpăr fără să ajung s-o folosesc. Uite, nu mai departe de vineri am fost la cumpărături de cârpe şi am cumpărat cât n-am luat altă dată în juma’ de an. De exemplu, o rochie groaznic de ieftină (în sensul de calitate proastă, că de costat a costat vreo 20 de euri ceea ce nu mi se pare puţin). Dar stătea rezonabil pe mine şi m-am gândit că ar trebui să mai port şi rochii (deşi, dacă stau să mă gândesc, nu musai ieftinături sinistre). Şi am mai luat o rochie drăguţă (la 40 de euri era cazul să fie drăguţă, nu?!), dar mărimea 12. Că nu aveau mărimea 10 şi mie mi-a plăcut rochia şi mărimea 12 nu stă chiar ridicol de largă pe mine. Plus că de sărbători o să mă întorc probabil la mărimea de 12 pe care de abia o părăsisem. Deşi mâine intenţionez să merg la înot, nu-s complet nesimţită.

De asemenea, mi-am luat şi o geacă sport roşie. Pentru că toată lumea are nevoie de o haină roşie, nu-i aşa, iar mie mi se părea că am nevoie de o geacă sport. Pe asta cred c-o s-o port mult şi bine, nu ca pe rochii. Şi nu e geacă sport care arată ca o haină de trening, să fie clar.

Am lăsat pentru sfârşit evenimentul cel mai epocal (epocal are grad de comparaţie?), fantastic şi minunat care mi s-a întâmplat evăr de o vreme încoace. Am primit DVD cu Maşa şi ursul în engleză. E adevărat că Maşa n-are aşa voce faină în engleză, dar cine înţelege acum ce spune?! Eu! Ah, sunt foarte mândră de mine!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

21 de răspunsuri la Înălţimea mea

 1. miki zice:

  Sa porti cu placere achizitiile si sa-ti vina mingea! :p
  Cu inaltimea, nu’s ce sa zic, ca eu nu par sa ma fi tasat decat pe-„o planetara”, de mi-s lungi pantalonii numai la cracu’ drept si nu mi se pare corect ca dupa ce ca-s grasa (io port 16!), sa mai fiu si handicapata, dar n-am ce face, asta e!
  Dividi cu Mașa și medvedu’ mi-ar placea si mie, dar cu subtitrare engleza/romana, ca nu-s invatata cu dublajul si m-ar enerva de nu m-as mai uita.
  Ti pup!

  • doarleguma zice:

   Asta cu mărimile e aproximativă. Cred că tu eşti mult mai înaltă decât mine aşa că 16-le tău e probabil ca 12-le meu.

   E enervantă dublarea, dar scopul meu e să învăţ pe de rost ce zice şi apoi să mă uit numai în rusă şi să mă prefac că pricep. 😀 Că slabe şanse să găsim desene subitrate pentru copii aşa mici.

   ________________________________

 2. Monica zice:

  Légumine: citesc și sunt confuză și dezamagită: acuma ghicește tu ce unde anume simțesc: 1. dumneata șezi pe o minge la birou și sunt prima care dorește detalii? 2. Adică tu te uitai la Mașa și nu pricepeai nimicuța?!

  Miki, tare mi-e că ești foarte înaltă pentru că în poze te văd bine (și nu fac complimente). Nu ești silfidă, dar nici pe departe să fii durdulie. Zău dacă nu e bine ca noi cei din jur să-ți deschidem ochii și să-ți spunem cum se vede din afară totul, fără să aducem vorbire la reclama Dove:)

  Eu sunt împotriva dublăriii. Declar și semnez.

  • doarleguma zice:

   E minge din aia de gimnastic, cică-i mai bine pentru coloană. Oricum, la biroul de acasă, nu la lucru.

   Vai, Monica, se vede că nu te-ai uitat la Maşa. Păi nu-i mare lucru de priceput, înţelegi despre ce-i vorba şi fără cuvinte. Şi eu sunt împotriva dublării, dar pentru copiii de trei ani ce altceva poţi face?!

   Sunt perfect de acord cu viziunea ta asupra lui Miki. Arată foarte bine în poze şi mă gândesc că şi-n realitate.

   ________________________________

  • miki zice:

   Incerc sa fiu cat pot eu de obiectiva: sunt grasa! Da, e drept ca am 1,77 dar 73 de kile e prea mult pentru ca sunt asezate aiurea, respectiv numai pe tors. Nu mai zic ca posed o dizgratioasa burta de, sa zicem, sarcina in 4 luni =((
   Ah, si-n poze incerc sa par mai slaba disimuland cu haine largi

 3. vio zice:

  foarte meserie a zis Miki să-ţi vină mingea! :))

  are şi je giacă roşie parol, da’ e pe ducă. uel. voi continuaţi aici, fuarte frumos, io vin mai încolo să văd ce discuţii telectuale se mai întînplă. buon. 🙂

  • doarleguma zice:

   Şi mie mi-a plăcut cum a zis Miki. 🙂

   Îţi trebuie geacă roşie nouă. Hai la Praga şi te duc eu la mol să-ţi iei. 😀

   ________________________________

 4. vio zice:

  nu mai bine mi-o iei tu şi-ţi dau adresa să mi-o trimiţi? sper că nu m-am micşorit şi eu 😛 😀

  • doarleguma zice:

   Dacă vrei vii și-ți iei. Că scopul e să mă vizitezi, nu să ai tu geacă roșie. 😛   Și dacă te-ai micșorit, pe orizontală e de bine, iar pe verticală nu prea contează la geacă.

   ________________________________

 5. veranadia zice:

  Ah, AH, ce agitatziune! D’abia astept ca Mme Gostat sa-i ia canadiana rosie lui vio si sa asistam la discutziuni nesfirshite asupra diverselor detalii, mai ales ca toata tarashenia este o situatzie sine qua non: cine poate spera ca vio sa-shi gaseasca o canadiana rosie in GERMANIA? Care, stim cu totzii, e un fel de Burkina Fasso, un deshert acolo, unde nu se gaseshte nimic si oamenii isi fac haine singuri, din coji de copac si liane din padure… Prin impletire, vio, tre sa te apuci de tricotel. Sau iglitza.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s