Devin alcoolică

Încep să mă gândesc serios să închid blogul şi să fug în lume să scap de atacul admiratorilor ciocolatei negre. Sau poate mă vor urmări mulţimi furioase încercând să-mi bage cioco neagră pe gură cu forţa. 

 

Totuşi, nu de asta devin alcoolică. Mă beţivănesc tot pe baze de pasiune pentru dulce. Mă plângeam eu că vai! ce naşpa-i Becherovka, dar asta nu m-a-mpiedicat s-o dau gata în câteva zile. Naşpa, naşpa, dar dulcică. Şi asta nu e tot! Am ajuns să beau până şi pălincă (zicea un prieten că face bine la digestie şi, dacă tot mănânc prea mult, măcar să diger, nu?!). Serios, pot să beau pălincă şi nu mi se pare că are un gust absolut groaznic, cum mi se părea în tinereţe. 

 

N-am mai băut pălincă de câteva săptămâni că încerc să încetinesc procesul de alcoolizare, dar acum mă uit la Calul din Torino ca să mă binedispun că dup-aia ar trebui să mă duc la cumpărături că încă n-am luat nici un cadou pentru Paşte. Şi ţăranul de acolo numai ce-a tras o gură sănătoasă direct din sticlă. Păi şi eu nu?! Eu nu direct din sticlă că nu-s aşa hardcore, dar din cană (că n-am pahare, nici măcar de vin, ca dacă mă mut să nu  trebuiască să car tone de sticlăraie. Ajung tonele de cărţi), că tocmai am mâncat struguri cu brânză gouda (că de aia aveam – nu ştiu ce m-a apucat s-o cumpăr, dar dacă tot exista n-am mai luat cu mucegai) şi aveam nevoie de ajutor la digestie. Sanchi! – că dacă aveam ceva alcohol dulce nici nu mă uitam la pălincă, dar asta e. Nu mai cumpăr alcoale dulci ca să nu le beau.

 

Trebuie să mărturisesc spăşită că deşi e uichend, nu e frunze. Nu ştiu ce-am gândit ieri la supermarchet, dar cert e că rezultatul a fost zero frunze. Poate o să mă căiesc mâine şi voi ispăşi mâncând frunze în fiecare zi la prânz săptămâna viitoare. Sau poate nu. Vom trăi şi vom vedea.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

37 de răspunsuri la Devin alcoolică

 1. Monica zice:

  Eu nu vreau să-și pun nimic pe gât! Dar titlul îmi sună foarte cunoscut, căci fix aceste cuvinte mi-au trecut prin cap după: 1 pahar de vin roșu 100 de pași (voi scrie despre el) sicilian la masa de prânz, și o tabletă de ciucalată (nu neagră) cu lichior de pere Williams. Și e doar ora 3!!! Salutări de la o cafea.

  • doarleguma zice:

   Lichiorul din ciocolata neneagră nu se pune la alcoale. 🙂 Şi un pahar de vin la masa de prânz e foarte natural, nu?

   ________________________________

   • Monica zice:

    eventual la cină! și pentru cineva care bea mereu un pahar de vin pe zi, nu pentru ca mine! dar sunt bine, azi e înnorat, trbuia și sângele meu să pornească din loc.

 2. Monica zice:

  „să-ți pun”, pardon.

 3. vera zice:

  Becherovka chiar e o scirboshenie, tre sa fii la mare ananghie, tentzeleg. Io sint cu Bailey’s Irish Cream – in principal – si alte lichioare si, loco, cu vishinata, zmeurata, afinata si similar. Cind imi da lumea, ca io nu produc, desi mama facea o vishinata, sa bei si sa plingi. Da s-a termenat si cu chestia asta. Acu, beau vin rosh sec, la masa, din cind in cind.
  Da ce parere ai de vishinele in ciocolata? Alea alcoolizate, desigur.

 4. vera zice:

  Nonica, ai tai erau de milioane. Dar si tu, ca imi imaginez ca aveai input in aceasta decizie, ca doar era ziua ta si scoala ta. Ma omor dupa vishinele in ciocolata (Fructella, nu sint in ciocolata amara, ca sa stii, sa nu ne urashti total!), iar cele mai bune, in ultimii 10-15 ani, le luam in aeroportul din Bruxelles, unde merg(eam) destul de des. Intii costau 34 de euro kilu. Porma 38. Porma 40 si 44 – de a ajuns una vishina sa coste peste 1 euro si acolo am renuntzat. Acu maninc rarissim aceasta delicatetze, din cutie de fabrica (cih!), pline de triumful chimiei.

 5. vera zice:

  Fructella – Lichior. Mult. De cioco. Da si de cafea, nu?
  Si sa stii ca nu am putut sa dorm az noapte, pusei capu pe perina si numai visine in ciocolata de la aeroportul de la Bruxelles am vazut in fatza ochilor, de cite ori ii inchideam. Si si cind ii deschideam si ma concentram sa ma gidesc la ceva, intii la ceva mai serios, porma la ceva mai neserios, doar sa fie ALTCEVA, a fost un coshmar, frate!
  Asa ca m-am sculat si am fumat 3 tzigari, am ascultat muzici si m-am reculcat la ora 3:10 AM, frinta si obosita de lupta cu temptatzia.
  O sa invatz sa fac vishinata, asta ie concluziunea.

  • doarleguma zice:

   Cafea nu, că nu-mi place.

   Vai, ce-ai pătimit! Mă bucur c-ai reuşit să învingi şi nu te-ai suit în primul avion spre Bruxelles. 🙂 Cât despre vişinată – da! Şi afinată, cred că merge pe acelaşi principiu.

 6. vio zice:

  hai ş-o zmeurată……………!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. vio zice:

  scuzaţ postin’ spriu!!!
  da’ murată de ce nu se face, duamnelor? :D:D
  gata, mă culc, căci iar mă amuz solo şi e triiiist:P

 8. vera zice:

  vio, se face din orice fructa, cu zahar si alcohol. Deci, si din mure, fragi si ciubotzica cucului.

  mme Tzelina – nu am retzeta, da nici nu vreau sa-nvatz. da daca tu te apuci, itz zic secretul lui mama: se pun citeva cireshi amare (alea mici, negre, care ies greu de pe simbure, nu stiu daca unde esti tu exista, nci aici nu e ushor de gasit). Sau, daca nu si nu, spragi o mina de simburi de vishine, ii da un mic jenesaisquoi amarui, sa taie din dulce (care tu nu stiu daca vroiesti…)

  • doarleguma zice:

   Ciuboţica cucului e fructă? Mersi de secret, dacă o să fac vreodată vişinată o să-ncerc să văd dacă-mi place amăruie. 🙂

   ________________________________

 9. vio zice:

  deci am creierat intens să mă prind cine e mme Tzelina!!!!!!!!!!!!

  • doarleguma zice:

   Ceea ce-mi aminteşte de faptul că am nişte ţelină de aia verde în frigi – ar fi cazul s-o arunc că nu m-am putut mobiliza s-o mănânc.

   ________________________________

   • Monica zice:

    tulpinile de țelină sunt aiurea. data viitoare când îmi iau o să încerc un suc din ăla medicinal ca în rețetele lui doctoroz, dacă tot am blender.

    • doarleguma zice:

     Eu nu pot să mănânc decât partea de jos și și pe aia prefer să nu, sincer, ceea ce mă face să cred că țelina tre’ să fie extrem de sănătoasă. Poate într-un suc cu ceva fructe ar fi mai tolerabilă. 🙂

 10. vio zice:

  P. tot încearcă să le pună în supe sau nu ştiu ce mîncări mai face el şi io îi dau cu refuz, la fel şi cu prazu’, care în fantezia lui nu tre’ să lipsească din niceo supă. da’ mă laaaaşi?
  (asta fincă aici tradiţionalu’ „zarzavat pen supă” care se cumpără gata împachetat conţine o bucăţică de ţelină, unu-doi morcovi, o mustaţă de pătrunjel verde şi tradiţionalul deci bucăţel de praz.)
  n-ai cu cine, dom’le, n-ai cu cine.

  Vera, cer pardon căci n-am răspuns, da’ crecă n-am prea ştiut ce şi cum, plus că am uitat, plus că acu’ mi-i somn şi abia m-am apucat de teme,

  uof, grea-i veaţa de student!!!

  • doarleguma zice:

   Dar ce-ai cu țelina din supă? E singurul loc unde e ok. Cu prazul nu mă pronunț că n-am experiență, dar nu cred că i se simte gustul în supă dacă nu pui foarte mult. Oder?

   • Monica zice:

    Prazul e în loc de ceapă și e mai duce, are chichirezul lui. Aici rădăcina de țelină e delicatessen, cam 2 euro bucata. Cum nu mănânc salam de 40 kilu mai iau și apreciez pozitiv fiecare miligram.Supă cremă.

 11. vera zice:

  vio – da, era greu sa te prinzi cine e Mme Tzelina, sufar linga tine. Da nici eu nu intzeleg toate bancurile tale si m-am impacat cu gindul ca, uneori, nu sintem pe aceeasi lungime de unda (imi zic). Sau, sint doar mentally challenged pe moment. Imi zic.
  Mie imi place mult tzelina si si prazul si le pun in toate cele. Prazul mai putzin, ca aici e scump, daca nu mergi la piatza, si eu nu prea merg.
  Supa vychissoise este una dintre minunile lumii, daca este bine facuta (Nonica, ca c’est pour vous!)

  Leguma – ciubotzica cucului e o planta si este an inside joke intre vio, suzi si mine. Si nici nu cred ca pot sa clarific prea exact, caci suzi a sters chestia aia… Intreab-o pe vio, ei i-a placut si poate tzine minte mai clar.

 12. vio zice:

  vera, sorry, nu recolectez cu cioubotsica :(((
  uel, tre’ să trec şi io deci la martorii… :D:D:D

 13. vera zice:

  Doarleguma + vio – cu ciubotzica cucului era o discutzie cu cineva=Gabi (care intreba ce este ciubotica cucului si ce sa faca cu ea), la suzi pe un forum (care a avut o viatza scurta, dar colorata), acum 3 ani. Eu eram la Bruxelles si le scriam fetelor de acolo – ploaie, frig, vint, DRACI! De acolo vine ca eram un pic sarcastica. Am gasit epizodul.

  „Luni, 3 mai 2010, de la BXL, la suzi pe Forum

  Draga Gabi, decit sa ies pe ploaia asta rece, mai bine scriu o notitza amicala unei persoane necesitoase ca dta, nu?

  Ciubotzica cucului, pe linga ca e o cacofonie la nivel lingvistic, si un produs de incaltzaminte pentru cucii descaltzatzi, mai este si un panaceu universal.
  Te si intrebi, cind vezi ce multe zone de nevoi acopera, cum de traim fara mari culturi de ciubotzica cucului, pe peste tot unde e un peticel de pamint plauzibil…
  CC regleaza metabolismul si e eficienta in bolile pulmonare SI, nu rezist, ARE PROPRIETATZI:
  1. sedative
  2. sudorifice
  3. diuretice
  4. cicatrizante
  5. hemostatice
  6. antispastice
  Asha ca, desigur, nici nu se pune problema sa iroseshti, intr-un moment de pierderea simtzului comun, in favoarea prostiilor calofile, un buchet de ciubotzica cucului, tzinindu-l in vaza, pe mese si pe fonduri colour-coordinated, pentru incintarea ochiului.
  Trebuie imediat sa faci o infuzie din cozi si un ceai din flori, care sa-tzi faca diureza, satz opreasca singerarea, sa te adoarma in timp cetz cicatrizeaza o intzepatura de paianjen, satz provoace transpiratzie – care stim ca scoate toxina – simultan cu stoparea colicilor – vezi tabloul, ca e APOTEOTIC.
  Traiasca cultivatorul si consumatorul de ciubotzica cucului!”

  LA ASTA, vio raspunde, tot pe 3 mai 2010, cu vorbele de mai jos:

  „Vera,
  mi-a plăcut cum eşti tu enciclopedie ambulantă, iar formularea cu produsu de încălţăminte pentru cucii descălţaţi m-a leşinat de admiraţie şi am pus-o şi pe tuităr, desigur, precizînd sursa, dar nu şi locul!”

 14. vio zice:

  foarte tare, acu´ dă-ne te rog şi adresa forumului să mai scobim ceva pe el. or tu ai găsit citatele de mai jos în mailuri?

 15. vera zice:

  mail, vio, mail. intreab-o pe suzi cum putem citit forumul, l-as reciti cu mare drag…

 16. vera zice:

  Fructella – I would not hold my breath, pare o etapa revoluta.
  Pe de alta parte, sa stii ca mi-ai dat un imbold (vorba asta este pentru Monica) sa maninc, macar in weekend, frunze. Asa ca: bors de loboda, salata de andive cu ton si morcov (aualeu, tu nici cu morcovii nu esti prietena! pardon!) si capshune fara miros, dar care itzi provoaca o palpitatziune de expectatzie, ca nu stii care e dulce si care nu, pina n-o bagi in gura. O aventura riscata, ce sa mai incolo-ncoace… Cam tot a 5-a, a 7-a e dulce. Mda.

  • doarleguma zice:

   Vera, nu-mi plac mie morcovii, dar nu mă deranjează că alţii îi mănâncă. 🙂

   Încă n-au apărut căpşunele adevărate în Ro? Sper să se coacă într-o săptămână că eu vreau să mănânc. Mă întreb dacă e absurd să sper şi la nişte cireşe la mijloc de mai. Probabil că da, la ce iarnă a fost.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s