Duios Becherovka trecea

Am folosit azi dimineaţă (adică imediat după prânz) şamponul uscat (dar mi-am spălat părul acuma seara; nu suntchiar aşa o îngălată, vedeţi?) şi nu-mi dau seama la ce foloseşte. Nu mi s-a părut că mi-a curăţat părul. Deci care-i ideea?

 

Dup-aceea m-am dus în oraş. Să văd şi eu târgurile de Paşte şi, poate, să mănânc o vafă că mi s-a pus pata acum două Crăciunuri, dar n-am apucat. Eh, n-am mâncat nici azi – se vede treaba că vafele-s mâncare de Crăciun (sau poate se găsesc doar în DE, cine ştie), dar am zis să-mi măresc cultura generală şi să mănânc o clătită de cartofi. Vai, ce greşeală! Era să mor cu ea de gât; noroc c-am scăpat-o pe jos la un moment dat şi, deci, n-am mai terminat-o. Oricum şi aşa mi-am luat porţia de ulei pe un an de zile (şi eu sunt din aia de am nişte inexplicabile porniri de ţăran mediteranean de mănânc pâine cu ulei de măsline, deci nu-i ca şi cum n-aş avea nici o treabă cu uleiul). În concluzie, spuneţi nu clătitelor de cartofi. Sunt groaznice.

 

Apoi am băut un mied în ideea că poate mai taie greaţa, dar n-aveam mari speranţe. Mi-am revenit cu timpul tot umblând prin oraş şi la un moment dat (mi-o fi ajuns uleiul la creier) mi-am zis: „Vai, dar mâine vine iepuraşul catolic şi mie să nu-mi aducă nimic?!”; nimic fiind în sensul de cărţi şi dulciuri. Şi aşa am eşuat iar în librăria cu cărţi în engleză – că mă gândeam să iau cartea cu Kensington a lui Muriel Spark dacă tot am citit despre ea în campania aia cu copaci a editurii All (bine, nu ar fi fost o carte editată de la All, ci de la cine ştie ce editură engleză, dar intenţia contează, nu?). N-am găsit-o, şi n-am găsit nici „Al cincilea copil” a lui Doris Lessing, dar nu trebuie să ne-ngrijorăm, tot am lăsat acolo 30 de euri. Am luat câte o carte a celor două doamne de mai sus plus nişte autobiografie de-a lui Alan Bennett (14 euri, Doamne feri! Zgârcenia mea s-a zvârcolit un pic, dar dup-aia am văzut o autobiografie a lui Muriel Spark tot cu 14 euri, dar de vreo trei ori mai mică, deci zgârcenia mea s-a calmat, iar eu sunt din nou uimită de apucăturile mele de intelectuală rasată care judecă cărţile – mai contează o cacofonie acuma?! – la kilogram).

 

Şi apoi m-am dus la Tesco unde n-am găsit ridichi. Cică mâine e deschis la aprozarul vietnamez de lângă mine, poate mă duc să văd dacă găsesc ridichi. Că vreau ridichi. Fără frunze uichendul ăsta (am mâncat frunze ieri că mai aveam de uichendul trecut). Doar ridichi, ceapă verde şi ardei (pe care i-am luat din lipsă de ridichi).

 

Era să uit: am luat scârboşenia aia de Becherovka (era la reducere, deci!); am zis că dacă Chianti a primit vreo trei-patru şanse, să primească şi Becherovka măcar două. N-am avut curajul s-o desfac încă, poate mâine.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

17 răspunsuri la Duios Becherovka trecea

 1. vio zice:

  am citit doar asta de el şi mi-a plăcut tare mult 🙂

  http://us.macmillan.com/theuncommonreader/AlanBennett

  şi la nivel de dulciuri ce ţi-a adus iepuraşu’ catolic? 😀

 2. vio zice:

  iur sou lachi! 🙂

  da’ cum de ai luat tocma’ autobiografia dînsului? adică de ce nu a lu’ Teriprecet, dacă tot ai citit din el? 🙂 (în ideea că Teri are, dacă nu, ruşinică lui)

  • doarleguma zice:

   Nu ştiu dacă Teri are, dar despre Alan Bennett am citit eu prin alte autobiografii cum îl admiră oamenii ş-am zis să nu mor proastă. Împuşc doi iepuri deodată – aflu care-i fazha cu viaţa lui şi mai şi citesc o carte de el. 😀

 3. vio zice:

  uel, sînt fuarte curioasă ce părere o să ai despre viaţa dumnealui 🙂

 4. Monica zice:

  No, cred ca am gresit ca am cetit pe stomacul gol partea cu uleioasa. Vai tie! Si mie! Revin dupa ce mananc!

 5. miki zice:

  Cartea lu’ Muriel Spark „Departe de Kensington” am luat-o eu cu 10 lei, la ultima comanda facuta la All. Inca n-am citit-o, dar din descriere pare interesanta. De ceilalti am auzit tangential, da’ nu sunt inca interesata. Poate doar daca aflu c-au facut/scris chestii misto.
  Sa nu uit: samponu’ ala cre’ca-i bun pentru persoane care au parul f.gras si nu vor sa se spele zilnic pe cap.
  Numele ala slav de langa Chianti e un vin?
  P.S. la noi azi e primavara. Dimineata erau 11 grade si soare!

  • doarleguma zice:

   Părul meu are neapărată nevoie de spălare o dată la două zile, deci cred că s-ar încadra. Dar n-am observat să arate mai curat după spray-ul ăla.

   Becherovka e un digestiv dulceag.

 6. madam Neus. zice:

  eu am renuntat sa mai mananc la maretele targuri, una la mana ca e scump cu spume si doi ca nu prea gasesti nimic grozav, care sa nu iti atace violent stomacu. ma rog, io am si un stomac delicat, ce sa zic… 😀

 7. doarleguma zice:

  Dar eu vreau să mănânc la târguri. Altfel ce rost mai are?! Eh, o să mă rezum la dulciuri.

  De ce nu vrei? De 1 aprilie?

 8. Monica zice:

  Ah, samponul uscat nu curata:)) da volum si atenueaza impresia de gras. E strict pentru urgente, as zice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s