Dezastre culinare

Eu sunt o persoană foarte gândită de felul meu, nu ştiu dacă transpare din postări. Gândismul acesta se manifestă exclusiv când fac cumpărăturile mâncătoristice pentru weekend. Că nu-mi place să arunc mâncare. Şi-ncerc, măcar în teorie, să mănânc sănătos. 

 

Ciocolata şi cipsurile nu sunt planificate, sunt impulsuri de moment. Sunt impulsivă sau – ca să sune pozitiv – trăiesc momentul, sunt spontană.

 

Ei bine, ieri dimineaţă s-a-ntâmplat dezastrul! Planul era să mănânc fulgi de ovăz cu lapte la micul dejun. Şi, ce să vezi, nu mai aveam fulgi! A trebuit să trec la planul de urgenţă aşa c-am băut numai un pic de lapte (recomand maxim, chiar ţine de foame) cât să rezist până tai toate alea pentru salată (că la mine micul dejun e oricum pe la prânz, deci brunch, cum ar zice poveştivieneze). 

 

La cină am avut ocazia să cuget la avantajele – totuşi, cine s-ar fi gândit – pâinii buretoaso-plasticoase din România. E adevărat că e o pâine absolut groaznică, dar! pot mânca, la o adică, şi două franzele întregi cu unt şi cu dulceaţă (de rodii, mi-a trecut obsesia cu de portocale. Şi după Paşte trec la mult mai sănătoasa miere). Pe când din pâinea cu consistenţă normală de aici nu pot băga în mine mai mult de patru felii deodată. 

 

Ei bine, da. Fulgi cu lapte + pâine cu unt şi cu dulceaţă. Dar ce dezastre culinare mai mari pot provoca fără plită?!

 

Mâine lucrez de acasă şi voi mânca salată sănătoasă, sănătoasă de tot. Sigur, sigur – că nu mai am nici pâine, nici lapte, deci nici de ales.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

52 de răspunsuri la Dezastre culinare

  1. povestivieneze zice:

    va sa zica am dat eu intr-o obsesie cu dulceata. nu ca n-as avea camara plina de dulceata facuta de MOA, dar mi s-a pus pata pe una de macese. care era pe tati drumurili, tati drumurili pana sa vreau eu sa o cumpar. cre’ ca a dat benga in austrieci, cumparara toata dulceata de macese, ca nu e nici la bila, nici la mercur, nici la ţilpunct, nicaieri!!! gruoaznic!

    • doarleguma zice:

      Așa-i că de cum ți se pune pata pe ceva, ceva-ul dispare de pe fața pământului? De aia am ajuns eu să cumpăr tot felul de prostii care nu-mi plăceau – că dacă dezvoltam obsesie și dup-aia piereau din lume?

  2. povestivieneze zice:

    ps: io ieri am facut porcutz in sos de rosii si arahide. ze lovely!

  3. miki zice:

    In timp ce tu te chinui aşa inuman di parcî ai mai multi vieţi, io am mancat, in sânul familiei ofcorz, fasole cu ciolan afumat şi sălăţică, cu pâine (integrală) prăjită. La desert, galuşte cu prune conjelate luate de la Lidl, preparate cu mânuţele mele, a căror dejeţele mi le-am şi lins ulterior, că tare bune-o fost.
    După cum ţi-ai dat seama, îmi întreţin colesterolu şi trigliceridele mele high 😀

  4. povestivieneze zice:

    Miki, traiasca porcu! la ce iarna e afara, e de inteles 😀

    • doarleguma zice:

      Meh, și aici am parte de porci în fiecare zi când merg la lucru (greu de găsit mâncare fără carne, iar puiul e așa de plictisitor!) așa că nu vă invidiez. 😀

      • miki zice:

        Puiul e chiar ok in comparatie cu curcanul. Bleaaaah! Sa nu-l vad. Nu’s ce naiba au curcanii din Ro, da-s super scarbosi. Cre’ca li se trage de la hrana, ma gandesc io.

  5. Monica zice:

    Tu fetelor, să vă fie de bine! Vorbiți niște lucruri, dar vai ce lucruri! Nu pot să vă raportez decât că, de dimineață, o cafenea întreagă a întors capul să mă vadă mai bine: eu eram aia care a cerut două cornuri la cappuccino, nu unul cât mănâncă localnicii. Le-a părut rău să nu mă vadă cât un dulap, cred.

    • doarleguma zice:

      Vai, Monica, ești scandaloasă! 😀

    • miki zice:

      Nu’s de ce banuiesc ca-s umpic mai mari decat celebrele cornulete cu rahat ante-decembriste :p

    • anne zice:

      Monica, desi in general nu cred ca cineva ar incerca in mod serios sa carteasca impotriva bucatariei italiene, la capitolul mic-dejun stau infiorator de slab. E de neinteles pentru nelocalnici cum pot italienii sa traiasca pana la pranz doar din maxim un corn – daca nu chiar numai din painea aia uscata numita pompos „toast”

      • Monica zice:

        Păi clasicul e corn, capucino și suc atunci stors de portocale. Mai au și o merendina la 11 și una la 5;) mănâncă multă verdeață la prânz și seara și cred că acolo compensează. Dar eu caut să văd ce se mănâncă în Sardinia la micul dejun, pentru că ăia sunt matusalemici, nu supraponderalii de la sud de Roma. Și văd că ăia micii sunt tot mai chimizați și îmbjibați cu zahăr, sunt pufoși (nu toți, dar e o școală prin apropiere și se iese la ora cinci, când vin eu acasă și le fac evaluarea (fizică și comportamentală: ) )

        • anne zice:

          da, da – probabil compenseaza.
          eu personal am (fara mic dejun) tendinta sa supra-compensez.
          si cum ies la evaluarea comportamentala :)?

          • doarleguma zice:

            Vezi, Anne, Monica nu vrea să-ți spună ce crede despre copii.

            Așa că-ți spun ce cred eu: nu-mi plac. Nici ăia slabi, nici ăia grași, dar ăia grași și mai puțin că de ce-s grași?!

            😀

      • Monica zice:

        Ah, ca să râdem puțin: imaginați-vă că, la nivel oficial, britanicii le-au scris italienilor să-i întrebe de ce naiba durata de viață aici în peninsulă e mai mare, din moment ce italienii beau? (Comparați un pahar de vin roșu la cină poate chiar în fiecare zi cu abstinența de luni până vineri și transformarea în monștri beți vineri și sâmbătă noaptea, prin bombardarea ficatului cu alcool tare, eventual în combinație cu zaharuri sau red bull, din UK. Bine, eu aș adăuga alimentața, clima și faptul că oamenii ăștia sunt latini easy going. M-a zgândărit că tocmai de băutură s-au legat în loc să spuie de deșeurile radioactive îngropate cine știe, după cum spune filmul Gomora.)

  6. Monica zice:

    Miki: nu, sunt putintel mai mici decat cornurile noastre romanesti (dar acum ma intreb daca cele de la Tg Mures au o marime standard la nivel national sau nu). Sunt mai satioase decat croissanturile frantuzesti dar eu as putea manca si 3, pentru ca ma concentrez sa mananc mult dimineata. Serios ca au intors capul sincron, nu mi s-a mai intamplat! Si era barul/cafeneaua unei piete, multi comeseni erau cu sorturi, erau intr-o pauza de la tarabele cu verdeturi:)

  7. povestivieneze zice:

    am gasit dulceata de macese! dar nu e asa gustoasa cum voiam eu! acuma ce fac, cumpar alta marca?!

  8. Monica zice:

    eu voiam să vă împărtășesc marea bucurie de a fi găsit ceapă verde! E așa cum doream eu. Dar ce are gemul tău de măcese, Mașo?

    • doarleguma zice:

      Succese pe toată linia! 😀

      ________________________________

      • Monica zice:

        acum să văd de unde fac rost de gem de măceșe 😀

        • povestivieneze zice:

          pai desi eticheta zice ca nu are chimicale, el n-are gust aproape deloc. mbine, acuma poate sunt si eu o rasfatata care vrea sa echivaleze gustul puternic si dulce al maceselor culese de prin boscheti mai in decembrie cand am fost la o tura de hiking prin imprejurimi… (apropo de asta, in tura respectiva mi s-a facut o mare sete la un moment dat, apa nu mai aveam, insa dupa vreo trei-cinci macese din alea dulci si carnoase ma simteam ca nou-nascuta!).
          ceapa verde am gasit si eu, de vreo cateva zile rontai la ea zilnic :D, noroc ca doar seara si nu trebui sa supun firma la suplicii duhnitoare 😀

  9. vio zice:

    mie mi-a plăcut ce-a zis un tip care ne-a vizitat într-o bună zi cu soare şi cu cer senin: că adica ce mare filozofie (:P) cu ceapa şi usturoiul. sînt cumva substanţe interzise? se găsesc la liber la cantină în principiu? dacă da, atunci po să mănînci aşa ceva la prînz şi apoi să te duci înapoi la birou. mie mi-a plăcut foarte acest panseu şi-aş vrea să-l aplice mai multă lume. poaaaate dacă am mîncacu toţii, am fi mai fericiiiiţiiii (şi avcorsz mai sănătoşi:) ), este, leguuu?

    • doarleguma zice:

      La mine fericirea creşte cu cioco, tipul ăla trebuie să fie foarte aproape de nirvana dacă se descurcă numai cu ceapă şi usturoi.

      Dar da, dacă e să se mănânce, să mănânce toată lumea să n-avem ce comenta că ceilalţi miros. 😀

      • povestivieneze zice:

        da, mah, da astia aici nu mananca nici macar mujdei! dupa atatia ani nu imi vine sa cred.
        si: suntem ca niste babe nebune, voi vedeti cate threaduri de discutie sunt deschise aici??? leguuuuuu, scrie ceva nou! clar! e nevoie!

Lasă un răspuns către povestivieneze Anulează răspunsul