Father’s Day

Am aflat azi, cu ocazia primirii unui email de la una din echipele „motivaționale” (serios, procesul de obținere a ghilimelelor mă-mbolnăvește cu nervii) care n-ar trebui să existe că n-au nici un rost pe lume decât să ne spam-uie cu email-uri pe care de obicei nu le citim (da’ mă bucur că l-am citit pe ăsta) (și oare sunt mai multe echipe? că opinia mea este că primim email-uri „motivaționale” – am folosit copy paste pentru ghilimele de data asta – de la mai multe adrese de email; așa că oare sunt mai multe echipe inutile, fiecare cu adresa ei de email, sau doar una care folosește diverse adrese la derută?) – hihi, am scris juma’ de postare și încă n-am zis ce-am aflat. Dar e clar din titlu așa că n-o să insist. O să spun doar că e pe 17 iunie în caz că vrea cineva să sărbătorească.

 

Și ne spunea email-ul în ce țări se sărbătorește ziua tatălui. Țara gazdă era și ea pe listă așa că m-am întors spre colegul din dreapta (tată a trei fetițe – și totuși nu s-a îndrăgostit instant de Mașa și ursul; nu reușesc să înțeleg faza asta, ce fel de om poate să aibă trei fetițe și să nu se-ndrăgostească instant de Mașa și ursul?!) să-l întreb daca-i adevărat și dacă se sărbătorește (din nefericire, fiind vineri, mulți colegi lucrează de acasă așa că n-am putut să plicitisesc pe nimeni altcineva cu subiectul. că aș fi vrut să fac un sondaj). El zice că habar n-avea că există ziua tatălui (ar trebui să folosesc father’s day totuși; mă simt cam religioasă când scriu ziua tatălui și mă tot întreb dacă n-ar trebui să scriu cu t mare) și nici fetițele lui nu știu. Eh, ghinion, nu primește cadouri. Oricum, nu cred că father’s day e pe bază de cadouri. Am citit acum ceva vreme că tații germani folosesc ziua ca pretext să bea multă bere (hm, și-n rest ce pretext folosesc? Sau numai o zi pe an au nevoie de pretext?). Cum Germania nu e pe lista primită de la companie și cum am citit articolul cu pretextul acum ceva vreme, oare asta înseamnă că tații germani se sărbătoresc la altă dată? Oare la festivalul berii? Oare când e perioada de culegere a hameiului? Sau la bere nu-i ca la vin?

 

Oare americanii au pornit război în Afganistan numai ca să sărbătorească și aceia father’s day? Că democrația nu prea pare să înflorească pe acolo nici după atâția ani de război.

Cred că azi am abuzat rău de tot de paranteze așa că n-o să mai comentez nimic de celelate țări, că oricum nu se înțelege nimic din postarea asta.

Și lista, pentru conformitate:

Father’s Day is celebrated Sunday, June 17th in the United States.  However, this is a global holiday with the following countries celebrating Dad this Sunday:

Afghanistan

Albania

Antigua and Barbuda

Argentina

Aruba

Bahamas

Bahrain

Bangladesh

Barbados

Belize

Bermuda

Brunei Darussalam

Bulgaria

Canada

Cambodia

Chile

People’s Republic of China

Colombia

Costa Rica

Croatia

Cuba

Cyprus

Czech Republic

Dominica

Ecuador

Ethiopia

France

Ghana

Greece

Guyana

Haiti

Hong Kong

Hungary

India

Ireland

Jamaica

Japan

Kosovo

Kurdistan

Kuwait

Laos

Macau

Madagascar

Malaysia

Malta

Mauritius

Mexico

Myanmar

Namibia

Netherlands

Nigeria

Oman

Pakistan

Panama

Paraguay

Peru

Philippines

Puerto Rico

Qatar

Saint Lucia

Saint Vincent and the Grenadines

Singapore

Slovakia

South Africa

Sri Lanka

Suriname

Trinidad and Tobago

Turkey

United Kingdom

United States

Venezuela

Vietnam

Zambia

Zimbabwe

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Father’s Day

  1. povestivieneze zice:

    bine, e off topic, voiam doar sa iti zic ca aci am ajuns cu cititu, am luat-o acu din martie 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s